[vc_row][vc_column][vc_column_text]
همانطور که می دانید، تمام واکنش های شیمیایی تحت تاثیر دما قرار دارند، و کلیه باتری ها و منجمله باتری های یو پی اس برای تولید برق به واکنش های شیمیایی نیاز دارند پس به راحتی می توان نتیجه گرفت که دما و حرارت محیط نگهداری بر روی قدرت و عملکرد باتری های یو پی اس تاثیر می گذارد.
تاثیر گرما بر عملکرد انواع باتری یو پی اس :
بهترین عملکرد باتری در دمای اتاق یعنی در حدود 20 درجه سانتیگراد صورت می گیرد و با تغییر جزئی در درجه حرارت محیط عمر مفید باتری یو پی اس و ظرفیت و عملکرد باتری تغییر می کند.
ظرفیت باتری یو پی اس در محیطی که دارای درجه حرارت بالا است به دلیل کاهش مقاومت داخلی باتری و افزایش متابولیسم شیمیایی آن افزایش می یابد ، تحقیقات نشان داده است که در دمای بالای 50 درجه سانتیگراد، عملکرد باتری 12 % افزایش می یابد. با این حال، اگر افزایش دمای باتری برای مدت طولانی ادامه داشته باشد باعث می شود عمر مفید باتری کاهش یابد.
تاثیر سرما بر عملکرد انواع باتری یو پی اس :
برعکس دماهای بالا، دمای پایین منجر به افزایش مقاومت درونی باتری های یو پی اس می شود و میزان متابولیسم شیمیایی را کاهش می دهد . بنابراین باعث کاهش ظرفیت باتری می شود. اگر ظرفیت باتری در دمای 27 درجه سانتیگراد 100 % باشد، در نقطه انجماد، ظرفیت باتری 20% کاهش می یابد.
عملکرد اکثر باتری ها در دمای 20- درجه سانتیگراد متوقف می شود ، در واقع در نقطه ی انجماد، به علت انجماد محلول های حلال در آب انواع مختلف باتری مانند باتری یو پی اس سیلداسید ، عملکرد باتری متوقف می شود به همین دلیل است که باتری خودروها در هوای خیلی سرد از کار می افتد یا می خوابد.
مناسب ترین دما برای کارکرد باتری یو پی اس :
بهترین دما برای عملکرد باتری ها و همچنین باتری های یو پی اس دمای اتاق است. اگر دما به 30 درجه سانتیگراد برای مدت طولانی افزایش یابد، عمر باتری آن 20 % کاهش می یابد. در حالی که در 45 درجه سانتیگراد، چرخه عمر باتری به میزان قابل توجهی به 50 % کاهش می یابد.
گرما یکی از عوامل اصلی از کار افتادن باتری ها و همچنین باتری های یو پی اس است چون باعث سخت شدن عملکرد باتری ها می شود. باتری وسیله ای الکتروشیمیایی است که انرژی شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند.
باتری ها تحت تأثیر رطوبت و دما قرار می گیرند. اگر محل نگهداری آنها خیلی گرم یا سرد باشند ، واکنشی را نشان می دهند که با مشخصات طبیعی آنها مغایرت دارد. گرمای زیاد و شارژ بیش از حد معمول از جمله دلایل اصلی کاهش عمر باتری است.
چنانچه باتری ها در معرض دمای بیش از حد قرار بگیرند ، دیگر کار نمی کنند ، تغییر شکل داده ، باد می کنند ، آتش می گیرند و حریق ایجاد می کنند و باعث می شود که به دستگاه یو پی اس شما آسیب های جدی وارد شود، گرمای شدید می تواند منجر به خوردگی باتری شود که متوسط عمر انواع باتری را کاهش می دهد.
در باتری ها واکنش های شیمیایی بوسیله ولتاژ و یا دما انجام می شوند ، بنابراین هرچه باتری داغ تر باشد ، واکنش های شیمیایی داخل آن سریعتر اتفاق می افتد. در حالی که افزایش دما می تواند باعث افزایش عملکرد باتری یو پی اس شود اما باعث می گردد میزان واکنش شیمیای بصورت ناخواسته افزایش یابد و در نتیجه عمر باتری کم شود.
واکنشهای شیمیایی نامطلوب مانند گازگرفتگی داخل باتری، خوردگی و غیرفعال شدن الکترودها از علل عمده کاهش چرخه عمر باتری ها هستند. حتی باتری هایی که برای واکنش های شیمیایی با درجه حرارت بالا طراحی شده اند ، به دلیل واکنش در سلول باتری ، از خرابی های ناشی از گرما در امان نیستند.
توصیه انجمن تهویه مطبوع آمریکا در مورد دمای نگهداری باتری یو پی اس :
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]